İnternet dolandırıcılığı için nereye başvurulur?
Böyle bir durumda mağdur durumunda olduğunuz takdirde en yakın polis merkezine veya Cumhuriyet Başsavcılığına derhal haber verin.
Dolandırıldım paramı almak için ne yapmalıyım?
“Aldatıldım, ne yapmalıyım?” sorusunun iki net cevabı vardır: Polise veya savcılığa gidip şikayette bulunmalısınız. Suçtan dolayı uğradığınız maddi ve manevi zararın tazminini, hukuk mahkemelerinde tazminat davası açarak failden talep etmelisiniz.
İbanla dolandırıldım ne yapmalıyım?
‘(1) Bir suçla ilgili ihbar veya şikâyet Başsavcılığa veya kolluk kuvvetlerine yapılabilir. (2) Valilik veya İlçe Valiliği Ofisine veya Mahkemeye sunulan bir bildirim veya şikâyet ilgili Başsavcılığa iletilir.
Kargo dolandırıcılığı nereye şikayet edilir?
Bu içerikli mesaj alan tüketiciler bu mesajları dikkate almamalı, bu tarz istenmeyen SMS gönderen firmalar; ALO 175’e, Ticaret İl Müdürlüklerine, T.C. e-devlet üzerinden. Ticaret Bakanlığı’na şikayette bulunabilirsiniz.
İnternetten dolandırıldım paramı nasıl alırım?
İnternet dolandırıcılığı mağdurları, ödemenin yapıldığı bankayla derhal iletişime geçmeli ve söz konusu işlemin bloke edilmesini talep etmelidir. Daha sonra, suç mahallindeki savcılığa veya kolluk kuvvetlerine konu bildirilmeli ve bir rapor düzenlenmelidir.
Dolandırıcılıkta şikayet süresi ne kadardır?
Cumhuriyet savcılığı bir suç işlendiğini öğrendiği anda kendisi soruşturma başlatmalı ve soruşturma sonucunda suçun işlendiği kanaatine varırsa kamu davası açmalıdır. Dolandırıcılık suçundan şikâyette bulunmak için bir süre sınırı yoktur.
İbana atılan para geri çekilir mi?
Transfer henüz tamamlanmadıysa, para genellikle birkaç dakika içinde iade edilebilir. Paranın iadesini almak için alıcıyla iletişime geçebilirseniz, bu işlem birkaç gün içinde tamamlanabilir. Ancak, yasal işlem başlatmanız gerekirse, paranızı geri alma süreci daha uzun sürebilir.
Dolandırıcıya para gönderdim nasıl geri alabilirim?
Bankayla iletişime geçin ve durumu bildirin. Banka, dolandırıcıya ulaşmak veya parayı geri almak için gerekli adımları atacaktır. Ayrıca, suç duyurusunda bulunmak için en yakın Başsavcılık Ofisi ile iletişime geçin. Kripto para gibi izlenmesi zor bir yöntem kullanarak ödeme yaptıysanız, işlemi geri almak zor olabilir.
Dolandırıldım kimi arayabilirim?
Sizi arayıp kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtan ve adınızın veya banka hesabınızın terör örgütü FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğunu söyleyerek para veya altın isteyen kişilere inanmayın. Böyle bir durumda derhal 155 polis imdat numarasını arayın.
İbandan polis bulabilir mi?
Bu bilgiler iletilse veya soruşturma sırasında IP (İnternet Protokolü numarası) tespit edilse bile, IP yönlendirme veya IP gizleme yapan muhataplara ulaşmak mümkün olmamaktadır.
Fast ile gönderilen para geri alınabilir mi?
FAST ile gönderilen para çekilebilir mi? Hesabınızın bulunduğu bankayla iletişime geçerek FAST işleminizin çekilmesini talep edebilirsiniz.
Dolandırıldım cimere şikayet nasıl yapılır?
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi 150’yi arayabileceğiniz gibi www..tr adresindeki CİMER bağlantısı üzerinden de şikâyetinizi iletebilirsiniz.
İnternet alışveriş dolandırıcılığı nereye şikâyet edilir?
Şikayet prosedürü: En yakın polis karakoluna veya savcılığa giderek etkilenenlere karşı şikayette bulunabilirsiniz. Basit dolandırıcılık suçları arabuluculuğa tabidir. Basit bir dolandırıcılığın kurbanı olduysanız, şikayette bulunduktan sonra dosyanız tahkim kuruluna iletilecek ve tahkim prosedürü başlatılacaktır.
BTK şikâyet edince ne olur?
Şikayetiniz, hizmeti aldığınız satıcı/sağlayıcı tarafından Tüketici Şikayet Yönetim Sistemi (BTK) üzerinden 10 iş günü içerisinde cevaplandırılacaktır. Verilen cevapla sorun çözülemezse tüketici 10 gün içerisinde işletme çözümüne itiraz edebilir.
Para iadesi yapılmadı nereye şikâyet edebilirim?
Şahsen veya avukat aracılığıyla; tüketici hakem heyetlerine başvurular şahsen, posta yoluyla veya Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) üzerinden elektronik ortamda yapılabilir. Bu konuda tüketici hakem heyetlerine sözlü başvuru mümkün değildir.
İnternet suçu nereye şikayet edilir?
Sonuç olarak; diğer suçlarda olduğu gibi siber suçlarda da çeşitli mercilere şikâyette bulunulması mümkün olmakla birlikte nihai muhatap Cumhuriyet Başsavcılığıdır. Zira; Hukukumuzda Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma makamı olarak adlandırılmakta ve suçlara ilişkin soruşturmaları Cumhuriyet Başsavcılığı yürütmektedir.
İnternet üzerinden ihbar nasıl yapılır?
Telefon numaranızı ve e-posta adresinizi belirtmeden, Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesinin 155. POLİS İMDAT sayfasından doğrudan bildirimde bulunabilirsiniz.
İnternet dolandırıcılığı cezası nedir?
Türk Ceza Kanunu’nun 157. maddesi, dolandırıcılık suçunu işleyen faile bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası verilmesini öngörmektedir.
İnternetten savcılığa suç duyurusunda nasıl bulunulur?
Bir suçla mı suçlandım? Hakkınızda bir cezai suçlama olup olmadığını öğrenmek için bir avukattan yardım alabilir veya bizzat savcılığa giderek hakkınızda bir cezai suçlama olup olmadığını öğrenebilirsiniz. İnternet üzerinden cezai işlemle sonuçlanmamış bir cezai suçlama hakkında bilgi edinmek mümkün değildir.
Tavsiyeli Bağlantılar: Garanti Belgesi Olmadan Fatura Ile Garanti Yapılır Mı