Hatay Altınözü sınır mı?
İlçemiz Hatay ilinin güneyinde 36 derece enlem ve 36 derece boylamın kesiştiği noktada yer almaktadır. Suriye ile sınırı bulunan ilçemizin yüzölçümü 357 km²’dir.
Hatay Altınözü nereye bağlıdır?
Altınözü, Hatay’ın güneydoğusunda bulunan ve Suriye sınırında bulunan ilçelerden biridir. Birbirine bağlı 48 mahallesi vardır.
Hatay Altınözü’nün nüfusu kaç?
TÜİK 2018 verilerine göre Altınözü ilçesinin nüfusu 61.106’dır. Bu nüfusun 31.198’i erkek, 29’u ise köylerden oluşmaktadır.
Hatay Altınözü’ne bağlı köyler nelerdir?
AltınözüAkamber.AkdarıAlakent.Atayurdu.Avuttepe.Babatorun.Boynuğoğun.BüyükburçDaha fazla ürün…
Hatay Altınözü Arap mı?
Hatay’ın Suriye sınırında bulunan Altınözü ilçesi, Arapça ve Türkçe’nin temas halinde olduğu bir dil bölgesidir. İlçe; Sünni Araplar, Sünni Türkler, Sünni Kürtler, Alevi Araplar ve Arap Ortodokslar gibi çeşitli etnik ve dini gruplara ev sahipliği yapmaktadır.
Hatay nere ile sınır?
Hatay ili, ülkemizin güneyinde, İskenderun Körfezi’nin doğu kıyısında yer almaktadır. Batıda Akdeniz, güneyde ve doğuda Suriye, kuzeybatıda Adana, kuzeyde Osmaniye ve kuzeydoğuda Gaziantep ile çevrilidir.
Altınözü neyi meşhur?
Hatay Altınözü’nün meşhur salçalık kırmızı biberidir, çekirdekleri ve sapları ayrılan biberlerimiz 2 gün güneşte bekletilip yarı kurutulur, daha sonra suyunu çeken biberlerimiz yıkanır, tuz ilave edilerek domates haline getirilir. Özenle ve doğal olarak hazırladığımız biber salçamız mağazalarımızda sizleri bekliyor✋🏻😊3 Şubat 2020
Hatay’ın en büyük ilçesi hangisidir?
Yüzölçümü bakımından en büyük ilçe Kırıkhan, nüfus bakımından en küçük ilçe Kumlu, yüzölçümü bakımından en küçük ilçe Defne’dir. Yıllık nüfus artışı binde 13,0 olan Hatay ili, binde 13,0 olan Türkiye ortalamasına paralel bir eğilim göstermektedir.
Hatay’ın en verimli toprakları nerededir?
Amik Ovası, Türkiye’nin en verimli alanlarından biri olup, Hatay İli sınırları içerisinde Hatay Çöküntü Alanı’nın ortasında yer almaktadır.
Altınözü ne zaman ilçe oldu?
Hatay’ın il ilan edilmesinden sonra Altınözü, 1945 yılında Hatay’a ilçe olarak bağlanarak 15 ilçeden biri olmuştur. Altınözü’nde günümüze ulaşan eserler arasında Koz Kale köyü yakınlarında bulunan ve Kürşat Kalesi olarak da bilinen Koz Kalesi bulunmaktadır.
Hatay Kumlu Alevi mi?
Hatay’ın Reyhanlı, Kumlu ve Altınözü; Urfa’nın Harran, Akçakale ve Eyyübiye ile Midyat’ın, Mardin’in Yeşilli ve Artuklu gibi ilçelerinde ise Türkiye’den Sünni Arapların çoğunlukta olduğu ilçelerde MHP ve AK Parti ezici bir çoğunlukla oy alıyor.
Altınözü kaç mahalle?
Altınözü ilçesinde 48 ilçe bulunmaktadır. İlçe merkezi Fatikli, Yenişehir ve Sarılar olmak üzere üç ilçeden oluşmaktadır.
Hatay’da kaç köy var?
İl genelinde Antakya, Altınözü, Belen, Dörtyol, Erzin, Hassa, İskenderun, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı, Samandağ ve Yayladağı olmak üzere 12 ilçe, 76 belediye ve 359 köy bulunmaktadır.
Hatay’ın kaç mahallesi var?
TÜİK verilerine göre 6 Şubat 2024 tarihi itibarıyla 15 ilçe ve belediye ile bu belediyelere bağlı toplam 593 mahalle bulunmaktadır.
Kırıkhan’ın kaç tane köyü var?
İDARİ YAPI VE NÜFUS: Kırıkhan, 1 merkez belediye, 15 merkez mahalle ve mahalle statüsünde 58 köyden oluşmaktadır.
Hatay sınırında hangi ülkeler var?
Bu sınırlar Yunanistan, Bulgaristan, Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, İran, Irak ve Suriye ile olup en uzun sınır Suriye iledir. Türkiye ile Suriye arasındaki sınır 877 km uzunluğunda olup Türkiye’nin kara sınırlarının %31,8’ini oluşturmaktadır.
Altınözü arası kaç kilometre?
Şehir merkezine yaklaşık 23 km uzaklıkta bulunan Altınözü, hem ilçe merkezinden hem de Türkiye’nin diğer illerinden kolay ulaşım sağlanan ilçelerden biridir.
Hatay ile Antakya aynı yer mi?
Coğrafya. Antakya ilçesinin alanı 703 km²’dir. Antakya, coğrafi konum ve alan bakımından Hatay’ın ikinci büyük ilçesidir. Şehir, Akdeniz iklim kuşağının doğu ucunda, kıyıdan 22 km içeride yer alır ve deniz seviyesinden yaklaşık 80 m yüksekliktedir.
Hatay’ın en güneyi neresi?
Güney: Suriye sınırı, Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki terk edilmiş Topraktutan köyünün 1 km güney-güneydoğusu (35°48’25″K,36°09’14″D)